Forskjellig vedr bunad
 

   

 

 

Andre bunader

Jeg syr også andre bunader som for eksempel Nordlandsbunad, Vest-Telemark, Sunnmørsbunad og diverse andre. Jeg har sydd ut eller inn mange forskjellige og synes det er flott med mangfoldet av drakter rundt om i landet hvor en likevel kan trekke paralleller med andre landsdeler.

 

Fra gammelt til nytt

Jeg synes det er spennende å hjelpe til med å ta i bruk en bunad som kanskje har hengt på loftet noen år etter for eksempel bestemor. Sammen finner vi forslag til løsninger slik at det gamle bevares, men at den likevel passer inn i dagens "mote". Det er ikke til å komme forbi at bunaden utvikler seg gjennom årene, men det er viktig å holde på tradisjonene uten å la det bli statisk.

 

Forskjellig forslag ved planlegging

Ved planlegging av særlig beltestakken har jeg forskjellige bånd på lager, andre kan jeg skaffe. Jeg legger stor vekt på at dette skal bli DIN bunad. Jeg syr ikke to like selv om en kan få inspirasjon av andres drakter.

 

Fra systua

Alt arbeidet jeg gjør, tilpasses kunden og normalt er det behov for 2-3 møter inkl. prøvinger. Jeg syr også caper, sjal, bunadsposer og underskjørt. Hvis det er noe som er i stykker på bunaden din er jeg kreativ med å finne løsninger.

       

Brudebunad

Trønderbunad Vest-Telemark Vest-Telemark Nordlandsbunad Ørskog
I ny form Omgjort stakk Utslitt skjorte Blankt garn1920 Ny vest Gmlt. broderi
Forslag forkle Forslag liv Liv i blått Brodert forkle Sammensetning

Fargeforslag

Ideer i blått Mye rødt Korssting Smøyg og plattsøm Brodert bøstakk Ø.T brud
Forslag bånd Forslag bånd Forslag bånd Forslag bånd Forslag bånd Flere bånd
Handarbeid Prøve Prøve Fra systua Fra systua Reparasjon

www.abisdesign.no